Sara Valfridsson
Yoga World
TänkYoga World Blog

Om ett år kan du ha ett nytt liv

Vaknade 5 i morse och gick ner och la mig i soffan. Egentligen ska man aldrig börja kolla mobilen i det läget, för risken är man fastnar i något och vips så är man klarvaken. Nu kände jag mig redan ganska vaken så jag kostade på mig ett snabbesök på Pinterest och fick syn på Lifehack-listan du kan se här. Bra, precis vad jag behöver nu när livet är i behov av uppstyrning. Okej, vi börjar från början.

  1. Sluta klaga. Den här punkten är inte superenkel. Vissa dagar ÄR saker och ting jättejobbiga, och man blir förbannad så fort man tycker sig ana ett tacksamt “namaste” i sin närhet. Men om man kokar ner det till det allra svartaste och vitaste – liv eller död – så är varje dag som man inte vaknar upp död en bra dag, och något att vara otroligt lycklig över.
  2. Var själv. Det här är jag inte superbra på. Men allt som man är kass på kan man bli bättre på så jag ska försöka vara mer själv under det här året till det nya livet så att säga. Gött att livet kommer att vara nytt på Valborgsmässoafton 2018 dessutom, då kan jag ju kasta in eventuella skitsaker som är kvar från 2017 i någon eld eller så. Men nu går jag ju händelserna i förväg, tillbaka till listan:
  3. Klippa band. Det här har Universum en tendens att lösa åt en är min erfarenhet på den här punkten. Vissa människor är i ens liv under en eller flera perioder i livet, och det bästa är om man bara kan gilla läget och försöka vara tacksam för det som är och har varit. På så vis är man ju också öppen för att skapa nya, sundare band som bidrar med positivare energi.
  4. TV och internet. Här är jag värdelös. Åtminstone när det gäller att kolla mobilen titt som tätt. Ni som sitter på bra tips och livsregler kring den här punkten får jättegärna kommentera hur ni löser det.
  5. Odla en talang. Den här punkten har jag klurat länge på, och är en av anledningarna till att jag hittills har undvikit den här typen av listor. Jag brukar nämligen direkt få upp automatiska tankar av typen “jag kan inget”. “Det finns inget jag vill kunna.” Bullshit! Om jag får vara lite ego så kopplar jag det här till att jag har svårt att vara tillräckligt ego. Därför ska jag passa på att välja en riktig egogrej som jag normalt sett oftast lämnar över till andra på den här punkten, nämligen mitt skrivande. Det här blir alltså året som jag på allvar kommer att grotta in mig i mitt eget skrivande – kanske ses vi på en skrivarkurs någonstans framöver?
  6. Mål. Ännu en svag punkt på mitt CV. På samma sätt som vid punkt 5 har jag svårt att hitta konkreta mål som jag vill uppnå tillräckligt mycket. En psykolog skulle säkert säga något om att jag är rädd för att misslyckas. Själv brukar jag först i efterhand upptäcka att jag faktiskt har uttalat mål och sedan uppnått dem, men det här sistnämnda kan ju såklart vara en bortförklaring. I vilket fall så får vi ju se det som ett mål att faktiskt leva efter den här listan i ett år.
  7. Träna. Jag älskar att träna, så det här kommer inte att bli några problem. Det är samma sak här, nu gäller det att prioritera mig själv och min träning så att den blir till en riktig vana och inte det första som prioriteras bort när det hettar till.
  8. Lär av misstagen. Det här ska jag låta bli min största grej. Och jag har redan gjort det. I fredags, efter att ha skrivit det här ganska jobbiga inlägget, gick jag på massage. Det sista massagetjejen sa när jag gick därifrån var: “Och så glömmer du inte att dricka mycket nu!” Och det gjorde jag. Fast inte vatten, utan rödvin, vilket visade sig vara ett stort misstag.

Så. Det här är vad jag kommer att leva efter ett år från nu. Låna gärna min lista och gör den till din egen, så kan vi följas åt till ett nytt och härligare liv framöver. Men nu är det dags att fira Valborg!

 

2 kommentarer

  1. Jäkla bra lista! 🙂 Jag joinar gärna den där skrivarkurser. Behöver dock bli bra i min “datorarm” först, och nej, jag har inga bra tips på punk 4, fast jo, flygplansläge, det använder jag för att spara batteri och när jag verkligen vill vara fri från alla notiser. ? Kram

    1. Flygplansläge är bra – ska “glömma” sätta tillbaka den efter yogan i framtiden tror jag minsann. Vi ses på ett gäng skrivarkurser framöver =) Kram!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.