Sara Valfridsson
Yoga World
TänkYoga World Blog

Sanningen i vitögat

Titta noga på bilden nu. För det har nämligen inte jag velat göra. Alltså har det gått ett år till, och nuläget är om möjligt ännu värre än för ett år sedan. Jag vill må bra inifrån och ut, och jag vill att mitt må bra på insidan ska synas på utsidan. Det här är inget inlägg jag skriver för att få mothugg: “Men du. Det där är inte så farligt. Ni ser lite trötta och plufsiga ut, that’s all.”

Men grejen är att jag inte vill vara trött och plufsig. Jag vill vara fierce och en bra förebild när jag sitter på all den här kunskapen om hälsa, träning och yoga. Och det kanske är där problemet ligger. Jag har teorin, men inte egenpraktiken. Hjälper andra, men inte mig själv. Så nu är det dags. Dags att på allvar bli det där exemplet som får till en hållbar livsstil där insida och utsida går hand i hand och livet är gött.

Och som alltid funkar teamwork bäst. Med mig på den här resan (och jämte mig på bilden som ni skarpsynta säkert redan har lagt märke till) har jag min sambo/kärlek/partner in crime/pappan till min son. Det här är hans reaktion på bilden (som för övrigt är tagen av Anna Rosén i samband med förra årets upplaga av Yoga Games i Göteborg):

“Jag minns tillfället mycket väl, och hur jag kände mig. Jag tror bilden talar för sig själv. Hade jag vetat att någon fotat hade jag lagt mig i Barnet och stannat där resten av dagen. Och även om kameran lägger på fem kilo (hur många kameror använde fotografen egentligen?!!) kan det vara bra att få en påminnelse om att om du inte känner dig hundra så kanske du inte heller ser hundra ut. Så tack som fan, Sara, för att du plockade fram den bilden. Tack som fan, älskling. Nu jävlar kör vi!”

Här är det på sin plats med en avstämning om vad vi vill med det här. Och för en gångs skull köper jag faktiskt Olas programförklaring rakt av:

“Skitenkelt: Jag vill må bra på så sätt att kroppen jobbar med mig istället för mot mig, samtidigt som att jag inte vill att maten ska vara ett chore, eller som att bestiga ett jävla berg av måsten och inte måsten varje gång man ska äta, dricka eller röra på sig.”

Så gott folk. Här står vi idag. Varmt välkomna att följa med på vår resa!

 

 

4 kommentarer

  1. Jag önskar jag kunde ta all den omtanke och styrka du ger mig och multiplicera tillbaka det dubbla till dig. Det är så lätt att ge andra men glömma sig själv, som du skriver. Vi får påminna varandra och stötta och följa och vad vi nu kan. Heja dig du är ärlig, modig, godhjärtad och stark. Som inte låtsas och gör dig förmer, utan säger att det här är jag och det här är min resa. Du får mig att våga mer. Detta är året som innebär mer självomtanke och ge till sig själv, nåt att tränas i. We can do it!

  2. Jag fick se en bild av mig själv i bikini från förra sommaren, den fick mig att vilja äta 5 Ben & Jerrys samtidig som jag skulle svälta i tre månader.
    Tack och lov blev det en mer hälsosam lösning.

    Förstår precis vad du menar och det är OKEJ att vilja se bra ut, att praktiskt vilja tillämpa det vi kan, att utsidan ska se ut som insida känns när den mår som bäst.
    Heja er!

    1. HAHA förstår precis! Försökte mig på din Ben & Jerrys-diet för ett tag sedan, men måste ha huggit fel smak – blir det inte väldigt mycket godis och ganska lite glass?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.