Sara Valfridsson
Yoga World
Out & AboutYoga World Blog

Yoga Girls hjärteprojekt

Om någon ber mig rekommendera EN yogabok och personen i fråga är ganska ny för såväl yoga som böcker i personlig utveckling så brukar jag alltid rekommendera Rachel Brathens Yoga Girl: Att finna lycka, skapa balans och leva med ett öppet hjärta. Två miljoner Instagramföljare talar sitt tydliga språk – Yoga Girl drar verkligen sitt strå till stacken när det gäller att sprida yogans budskap, även om man själv då och då kan svära i snöslasket att det säkert är f-n så mycket lättare att leva yogiskt på ett varmt och soligt Aruba. Nu har Rachel ett nytt projekt på gång; oneOeight.com, som är världens största crowdfundade yoga-plattform, skapad för att främja personlig utveckling, hälsa och självläkning, med hjälp av yoga. Den 3 december kommer hon till Sverige för att lansera oneOeight Sweden i fysisk form, genom ett yogaevent fyllt av yoga, självreflektion, glädje, gemenskap, dans och fest, på Stockholm Waterfront Congress.

oneOeight.com föddes som en reaktion på alla de viktiga frågor Rachel fick från sina hängivna följare och idag har onlineplattformen de fyra fokusområdena Move, Calm, Nourish och Explore.

– Jag fick hundratals frågor varje dag från mina följare om alltifrån hjälp med en specifik yogapose till hur man hanterar sorgen efter en anhörigs bortgång. Jag ville skapa en plats där man kunde hitta en djupare gemenskap och verktyg för att skapa ett lyckligt och balanserat liv. I den tanken föddes oneOeight. Nu tar vi nästa steg och lanserar oneOeight Sweden, ett yogacenter i Stockholm och en fysisk plats för alla som vill bli inspirerade, ha roligt, känna gemenskap, förbättra sin fysiska och psykiska hälsa och skapa bestående positiva förändringar i livet.

Ett tjugotal av världens mest framstående ledare inom yoga, nutrition, meditation, personlig utveckling och terapi är knutna till oneOEight och på plattformen finns hundratals timmar av inspelat material med dem. En grundbult i projektet är att bygga en inkluderande community och genom lanseringen av oneOeight Sweden och ett fysiskt yogacenter i Stockholm, tas nästa steg.

– Jag vill förändra världen med yogan som redskap och jag vet att jag har en viktig roll att spela tillsammans med likasinnade. Det finns ett enormt behov av fler platser för gemenskap och läkning, både online och i verkligheten. Det har gått lite mer än ett år sen vi startade oneOeight.com och genom oneOeight Sweden kan vi fortsätta vårt viktiga arbete lokalt med att bygga communitys. Jag är så glad att Stockholm är först ut, det är trots allt min hemstad.

Till sommaren är det dags för oneOeight Sweden att öppna sitt första yogacenter, men den 3 december går det som sagt att få ett smakprov genom eventet Yoga Girl Magic in Motion, där deltagarna kan förvänta sig en fantastisk kväll fylld av inspiration, yoga, glädje, självreflektion, DJs, fest och gemenskap.

Den 3 december är det åter dags för Yoga Girl att trampa svensk mark.
Den 3 december är det åter dags för Yoga Girl att trampa svensk mark.

Min plan är att vara på plats, hoppas vi ses i vimlet!

LÄS MER: Yoga Girls kimono ska förändra världen

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.