Sara Valfridsson
Yoga World
Ät/DrickYoga World Blog

Budord från en surkärring

För mig är mat kärlek, och det absolut bästa sättet att älska sin kropp på. Ge den god, nyttig mat och dryck och jag lovar att det funkar som medicin. Ge den skit och jag lovar att du kommer må skit. Mat är också ett ypperligt sätt att ge kärlek till andra. Ibland är vi bättre här än vad vi är på att ge kärlek till oss själva – säkert har du stött på någon som bara bakar och bakar men aldrig äter något själv för att ta ett exempel som gränsar till en helt annan, men snarlik, diskussion…

Och det är också någonstans här det börjar väckas en surkärring i mig. För den mat vi ger till våra egna och andras kroppar är inte alltid bra. Ibland är den svindyr och ändå dålig. Jag försöker vara en bra mamma. Det är inte alltid så lätt. Waylon älskar Star Wars, så det är väl klart att han får köpa yoghurt och müsli med det motivet på. Men är det bra mat? Tja, tveksamt, är säkert en massa socker och onödiga tillsatser i. Men han äter det, och då försvinner lite av den där oron som jag misstänker att jag har gemensam med alla föräldrar till barn som är väldigt smala och inte överförtjusta i mat.

Sen har vi våra gamla. Ramlade över en undersökning om att många pensionärer har näringsbrist och blev mer ledsen än arg. Vet ni vad den största anledningen till näringsbristen är? Jo, att de tvingas äta ensamma. Det är inget större fel på matlådorna de får rent näringsmässigt, men ett ensamt liv, kanske helt utan förmåga att röra sig utomhus, är inte det bästa för aptiten.

Det här blev ett aningen rörigt inlägg, så vi styr upp skutan här på slutet:

  1. Ät! Lyssna på din kropp – den kommer att tala om för dig exakt vad du behöver.
  2. Drick! Vatten, kaffe, vin – missunna dig inget, men var medveten om konsekvenserna vid eventuell överkonsumtion.
  3. Dela med dig! Av din tid – om det innebär att du tvingas köra på hämtmat för att ha tid att sitta ner och mysa med de dina i samband med måltiden så är det ändå ett bättre val än all perfekt rawfood i världen om du äter den i stressig ensamhet.

Vad ska man äta till middag då? Tja, den här tonfiskburgaren ligger bra till. 

2 kommentarer

  1. Så bra!
    “om det innebär att du tvingas köra på hämtmat för att ha tid att sitta ner och mysa med de dina i samband med måltiden så är det ändå ett bättre val än all perfekt rawfood i världen om du äter den i stressig ensamhet”. <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.