Sara Valfridsson
Yoga World
YogaYoga World Blog

93. Yoga i trolsk miljö

Yoga är ett självklart recept på en härlig dag, och ännu härligare är det att yoga i vacker miljö. Några som har greppat det här är systrarna Maja och Kajsa. Jag tog ett yogasnack med dem för att få veta lite mer.

Ni är systrar som yogar (och jobbar) ihop, hur funkar det?
– Vi hittade yogan båda två först i vuxen ålder, och landade så småningom i varsin lärarutbildning. Maja i poweryoga och Kajsa i Global Yoga. Vi delar passionen för yogan och allt vad den innebär, on and off the mat. Eftersom vi bor 20 mil ifrån varandra, och inte kan yoga tillsammans dagligdags, så började vi tagga våra instagrambilder med #majakajsayoga för inspiration och lite systerkärlek på avstånd. Ur det föddes idén om att ha ett event tillsammans, och på den vägen är det. Vi har mycket samma grundsyn på yogan och kompletterar varandra bra, och älskar att assistera på varandras klasser!

Ni håller bland annat till på småländska Osaby säteri – vilken fantastisk miljö att yoga i! Hur hittade ni till det stället?
– Kajsa har vid ett flertal tillfällen haft events med sitt företag Rikhälsa i Osaby. Miljön med naturen inpå knuten och salen inne i huset är så ljuvliga för yoga och en chans att dra sig tillbaka från omvärlden lite (tillsammans med den fantastiska mat och service som erbjuds) – det inte kan bli annat än bra!

Sista lördagen i maj blir det ett nytt event på Osaby säteri – vad kommer vi att få vara med om då?
– Vi kommer att arbeta mycket med att hitta ett flöde i andetag, kropp och sinne, i allt från stillsam yinyoga till ösig vinyasa och sist ner i en djupavslappnande yoga nidra. Vi tänker glädje, skratt, hitta nya vinklar och vrår i kroppen, hetta och svalka. Osaby säteri dukar upp fantastiskt vällagad mat och mellanmål fulla med kärlek under dagen, allt i den ljuvliga och återhämtande miljön. Det blir en en-dags retreat, en reträtt från omvärlden för att lägga fokus på dig själv!

Den 28 maj teamar systrarna upp för ett en-dags-event på småländska Osaby säteri.
Den 28 maj teamar systrarna upp för ett en-dags-event på småländska Osaby säteri.
Osaby säteri ligger mitt i Smålands trolska skogar.
Osaby säteri ligger mitt i Smålands trolska skogar.
Kajsa Henningsson är en av Växjös alla fantastiska yogisar.
Kajsa Henningsson är en av Växjös alla fantastiska yogisar.
Maja Petersson kan du till vardags yoga med i Gerdahallen i Lund.
Maja Petersson kan du till vardags yoga med på Gerdahallen i Lund.

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.