Sara Valfridsson
Yoga World
Nyfiken påYoga World Blog

92 + 91. Trust the timing of your life

“Ska du lägga upp 100 klipp med Kliché-Kjelle?!”

Frågade min kompis, tillika lillasyster från en annan morsa, vilket fick mig att inse att det är på sin plats med en liten recap. Jag har alltså gett mig själv utmaningen att ha 100 härliga dagar i ett streck. Därav de lite halvsuspekta siffrorna i rubrikerna (jag började på 100 och räknar ner en härlig dag i taget, men igår var det min födelsedag så jag gav mig själv bloggledigt).

Häromdagen var vi alltså inne på floskler/klichéer/visdomsord, och vi fortsätter lite på samma tema, med en annan favorit: Trust the timing of your life. Nu ska vi se om jag lyckas få ihop det här: Jag har ett tag haft funderingar på att bli yogalärare. Då och då gör jag ryck åt det hållet, för att sedan ångra mig och backa tillbaka. “Jag har inte tid.” “Jag vill nog inte.” “Jag är inge bra.” “Jag vill nog mest yoga själv.” “Min egen practice är rätt kass.”

MEN SLUTA VELA MÄNNISKA OCH GÖR NÅNTING!!! Fast inom yoga har det en tendens att inte funka så. “Läraren kommer när eleven är redo” och “eleven kommer när läraren är redo” är det snarare som gäller här – det går inte att pusha, forcera. Alltså la jag yogalärarplanerna på hyllan ett tag, och nästan yogan också, även om det i det sistnämnda fallet blir allt kortare pauser mellan varje gång jag tar mig tillbaka till mattan på ett seriöst sätt märker jag. Innan kunde vi prata månader och veckor (förhoppningsvis inte år!) men nu är det snarare dagar det handlar om.

Idag är en bra, eller härlig om man så vill, yogadag. Mycket löstes upp på mattan idag, vi fick leka lärare/elev och assistera varandra i balanspositionerna, och för mig blev det en liten ögonöppnare. Det är ju jätteroligt att få hjälpa någon!

Men hur går man nu vidare (förutom genom att utbilda sig) och blir en bra yogalärare? I Elinas inlägg här hittar jag inspiration och insikt i att olika yogalärare är bra på olika sätt – återstår bara för mig att välja väg…

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.