Sara Valfridsson
Yoga World
YogaYoga World Blog

Hett öppet hus

Är du intresserad av yoga men har inte riktigt kommit till skott ännu? Det här vill yogastudion Hot Yoga House i Malmö ändra på, och bjuder därför in till öppet hus nästa vecka (25 april till 1 maj). Skulle du känna att yoga definitivt inte är något för dig är du lika välkommen – Hot Yoga House vill visa att alla kan utöva yoga. Som namnet skvallrar om rör det sig om en hotyoga-studio, där yogan utförs i 37-40 graders värme.

“Yoga är för alla” är lite av min livsfilosofi, så jag passar på att ta tillfället i akt att pusha lite extra för det öppna huset genom att berätta lite mer om studion och Annika Rosic Escalante som driver den.

– Vår filosofi är att alla som kommer in genom dörren ska känna sig hemma hos oss. Här utgår du alltid från dina egna förutsättningar. Alla kan göra något oavsett om du är nybörjare eller om du har flera års erfarenhet, berättar Annika.

Idén till Hot Yoga House fick Annika när hon flyttade hem till Malmö från London tillsammans med sin familj för tre år sedan. När hon kom hem märkte hon att det fanns en stor skillnad i synen på yoga i de olika städerna.

– I London utövar de yoga över åldersgränserna. Där kan du se 60- och 20-åringar i samma yogaklass. Någon jobbar på kontor och byter om till kostym efter passet medan någon annan tar sin yogamatta under armen och går hem. Det är den typen av atmosfär som vi har arbetat för att skapa i vår studio.

Hot Yoga House har över 2000 aktiva medlemmar och visionen är att fortsätta introducera fler till hotyoga-konceptet. Nästa steg blir att lansera en webbutik för hotyoga-produkter samt att öppna en till studio inom en snar framtid.

– Det blir antingen i Malmö eller i en stad i närheten. Vi vill så klart fortsätta att ge fler människor möjligheten att utöva hotyoga. Nu hoppas vi att många vill komma och testa på det under öppet hus-veckan, säger Annika.

Hot Yoga House ligger på Holmgatan 4 i Malmö.
Hot Yoga House ligger på Holmgatan 4 i Malmö.
I hotyoga är skaderisken mindre eftersom kroppen håller sig uppvärmd och flexibel under hela passet.
I hotyoga är skaderisken mindre eftersom kroppen håller sig uppvärmd och flexibel under hela passet.

Här kan du läsa mer om hotyoga

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.