Sara Valfridsson
Yoga World
Läs/Se/LyssnaYoga World Blog

Du blir som du tränar

Upptäckte precis att Sabina Dufberg, en av mina favorithälsoprofiler, släpper ny bok i december. Om du inte har läst hennes förra Tänk om, tänk rätt! så är den ett bra ställe att börja på. För mig framstår Sabina som den där lite tuffa tjejen som säger som det är, vilket inte nödvändigtvis är samma sak som det du vill höra.

På en inspirationskväll som vi var med på med Hälsa & Fitness nyligen berättade Sabina att en vanlig konversation hon har med sina klienter kan se ut så här:

Klienten: “Jag vill se ut som du.”

Sabina: “Okej, hur tränar du?”

“Löpning. Jag springer milen flera gånger i veckan.” 

“Okej, hur ser en maratonlöpare ut?”

Kontentan är alltså, vill du se ut eller vara på ett visst sätt så är det de sakerna du ska träna på. Vill du få stora armmuskler – träna styrka. Vill du kunna springa långt och länge – träna på det. Vill du bli bättre på att kunna slappna av och koppla bort – meditera. Du kommer inte att bygga massiva muskler av att springa dag ut och dag in. Du kommer inte att få maratonkondition av att lyfta vikter i gymmet. Du kommer inte bli bättre på att meditera om du aldrig gör det.

Sabina Dufberg pratar även mycket om fokus, att fokusera helt och hållet på träningen när man väl tränar. Det är så hon tränar själv – kvalitet istället för kvantitet, och totalt fokus under passen. “Mystränar du så får du mysresultat”, är en annan Sabina-sanning jag gillar. Nya boken heter Snygg & stark, och jag gissar att den kommer att ligga under granen hos ganska många träningsintresserade på julafton…

Uppföljaren till Sabina Dufbergs första bok Tänk om, tänk rätt! kommer i december.
Uppföljaren till Sabina Dufbergs första bok Tänk om, tänk rätt! kommer i december.

 

 

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.