Sara Valfridsson
Yoga World

Insekter innehåller 68 procent protein, vilket jämfört med kött är galet mycket. För att producera ett kilo kött går det åt 2000 liter vatten. För att producera ett kilo insekter går det åt EN liter vatten. Tänkvärd matematik, inte sant? “Men jag äter ju inte kött?” tänker du kanske nu. Sant. Men så länge det finns andra som gör det så kommer det alltså gå åt sjukt mycket mer vatten i köttproduktionen jämfört med om alla skulle gå över till att äta insekter.

Eller som det handlar om i det här fallet – DRICKA insekter. Hälsokedjan Blueberry, som precis öppnat en ny butik på Grev Turegatan i Stockholm, lanserar nämligen den animaliska smoothien Green Planet. Den innehåller avokado, ananas, grönkål, dadlar, rismjölk – och proteinpulver av syrsa! Så fort det nya proteinpulvret (det säljs redan i andra EU-länder som Frankrike, Belgien och England) godkänns för försäljning i Sverige kommer även Green Planet att landa i smoothie-diskarna.

– Vi är stolta att vara en av de första aktörerna som lanserar en produkt med hållbart proteinpulver. I träningskretsar har det funnits i omlopp länge. Proteinpulver av syrsa är ett fullvärdigt protein utan vare sig soja eller mjölk, säger Blueberrys grundare Ulrika Holm.

"God!" hälsar Yoga Worlds utsända spanare.
“God!” hälsar Yoga Worlds utsända spanare.
Syrsproteinpulvret finns redan till försäljning i EU-länder som Frankrike, Belgien och England.
Syrsproteinpulvret finns redan till försäljning i EU-länder som Frankrike, Belgien och England.

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.