Sara Valfridsson
Yoga World
Tänk

Taskiga terapeuter och visset gräs

“Många tror att gräset är grönare på andra sidan. Och det är det också.”

De bevingade orden fick ett par i vänkretsen nyligen höra under ett besök hos familjerådgivningen.

Vi lägger alla eventuella ifrågasättanden av terapeuten ifråga åt sidan och kikar istället närmare på det där med gräset. Att frågan om det är grönare eller inte på andra sidan är något av det första man börjar klura på när något “är dåligt” kanske inte är så konstigt. Därför vill jag komma med lite av ett avslöjande. Det som finns på andra sidan är – annat gräs. Varken grönare, torrare, mossigare, mjukare, skönare mot nakna fötter än så. Bara något annat.

Det viktiga här är, tycker jag, att sluta stirra sig blind på alla gräsmattor och verkligen våga vända blicken mot sig själv. Vem är jag? Vad behöver jag? Vad VILL jag? Med ärliga svar på de frågorna ger du dig själv en chans att utvecklas – och frågan om vilken gräsmatta dina fötter ska befinna sig på känns inte längre lika viktig.

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.