Sara Valfridsson
Yoga World
Ät/Drick

Lunch- eller middagstips: Coconut red curry chicken bowl

Okej, jag erkänner – i originalreceptet ska man servera anrättningen i “tacoskal” av isbergssallad, men den lilla detaljen lyckades min hjärna rationalisera bort någonstans mellan inspirations- och inköpstillfälle. Därför blir dagens lunch- eller middagstips…

Coconut Red Curry Chicken Bowl

4 portioner

  • Koka fullkornsris.
  • Rör ihop 2 dl gräddfil, finrivet skal av 1 lime, 1 dl kokoschips och 1/2 tsk salt till en kokoskräm.
  • Grovhacka 1 dl cashewnötter (jag brukar lägga nötterna i en påse och banka på dem med en köttklubba som av någon outgrundlig anledning ingår i köksarsenalen…).
  • Stek 400 g kycklingfärs i smör och/eller olja tills den är genomstekt. Tillsätt 1-2 msk röd currypasta och 3 msk vatten. Låt koka ihop i någon minut, smaksätt med 1 tsk salt.
  • Bygg din bowl med fullkornsris, curryfärs, sallad (jag använder en färdig mix med bland annat isbergssallad, rödkål och morot), böngroddar och koriander.
  • Toppa med cashewnötter, limeklyftor och kokoskräm.

    Byt gärna ut kycklingfärsen mot en vegovariant.

2 kommentarer

  1. Mums! Jag gillar din tolkning bättre, verkar kladdigt med sallasdtacoskal. 🙂 Kram! /Nellie

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.