Sara Valfridsson
Yoga World

Vi avslutade kräftskivesäsongen igår, och istället för den klassiska västerbottenostpajen satsade vi på en löjromspizza:

1 färdig pizzadeg av surdeg (den vi köpte var ganska liten, så tänk på det om ni ska bjuda många)

2 1/2 dl crème fraiche

2 dl västerbottenost

80 g löjrom (i ärlighetens namn köper jag bara vilken röd kaviar/rom som helst som ser god ut. Tångkaviar funkar säkert fint för vegetarianen)

Svartpeppar

Dillvippor och citronklyftor till garnering (citronen glömde jag såklart)

Rödlökspickles:

1 stor rödlök

1/2 dl ättiksprit

1 dl strösocker

1 1/2 dl vatten

  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull och häll sedan den varma lagen över tunt skivad rödlök. Ju längre den får stå och dra sig, desto bättre…
  2. Vispa 1 dl crème fraiche till fast konsistens med elvisp.
  3. Dra ut degen och lägg på en bakpappersklädd plåt. Den sorten vi hade köpt ville inte riktigt bli utdragen, så kaveln åkte fram trots att det stod på förpackningen att det helst skulle undvikas. Kanske säger mer om mitt tålamod än själva degen i och för sig…
  4. Bred på resten av crème fraichen och strö över osten. Grädda i ugn på 225 grader tills pizzan har fått fin färg.
  5. Låt den svalna några minuter innan du lägger på picklad rödlök, och klickar ut löjrom och vispad crème fraiche. Toppa med dill och nymalen svartpeppar. Garnera med citronklyftor och bums ner i hungriga magar!

Grundreceptet är hämtat från Ica Buffé

Mer sugen på sparrispizza? Receptet hittar du här

Tags : löjromspizza

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.