Sara Valfridsson
Yoga World
TänkYoga World Blog

Lugn. Du hinner.

Jag har en duschtvål som heter “No Rush” stående i duschen på jobbet. En passande påminnelse så här när allt måste falla på plats innan Sverige stänger ner för semester. När vi blir stressade känns ofta allt omöjligt, och vi ser bara problem så långt ögat når. Men om man vågar stanna lite i det där, få till ett lugn mitt i stormen, så visar det sig ofta att lösningen finns där mitt framför ögonen.

När jag själv är stressad och läser den här typen av texter blir jag förbannad. Därför försöker jag göra allt för att inte bli stressad, eller åtminstone inte komma upp i en så hög stressnivå att jag slutar lyssna. Om jag lyckas? Tja, frågar du mina nära och kära så skulle nog svaret bli “inte varje gång”, vilket jag är benägen att instämma i. Men jag har mina must och mustn’t do:s som gör det hela lättare. Absolut ingen raketforskning, utan enkla saker som sova, äta, vila, träna. Det sistnämnda förklarar besöket i jobbduschen; jag försöker se till att få in träning på lunchen då och då, även under stressiga perioder. Min tanke är att det under sådana perioder ändå lönar sig mer i längden om jag och mina kollegor sitter här tränade och hyfsat avslappnade istället för att kasta i oss en onyttig lunch framför datorn och sedan riskera att bli sjuka av stressen på sikt.

Hur ser det ut för dig inför semestern, om du har någon att se fram emot i sommar? All packed up and ready to go, eller massor kvar att göra? 

Här hittar du förresten tre övningar för mindre stress. Enjoy!

 

1 kommentar

  1. Haha jag ÄLSKAR små skrivna budskap, har fått köpstopp på sådant i hemmet av sambon ? Är säker på att de smyger sig in även de gånger vi inte tror vi är mottagliga. No rush. Underbart.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.