Sara Valfridsson
Yoga World
YogaYoga World Blog

98. Morgonyoga

Denicé Lundevall, min bloggkollega på Hälsa & Fitness, skriver så här fint om hur hon upptäckte yogan och gjorde den till sin:

– Jag började gå på yogaklasser för den fantastiska Maria Ekman. Det var motigt, stretade och gjorde ont i de olika positionerna då jag ver stel som ett kylskåp men jag kunde ändå hitta en kärlek i det. Det kändes i hela kroppen att det här var något för mig, det här ville jag utforska vidare i. Jag fortsatte att yoga mer hemma och hittade sedan något som jag vill kalla för “min egen yoga”. Jag yogade som mest hemma och utomhus, utan lärare eller annat verktyg, det var bara jag och min matta. Det var som att min kropp visste vad den ville göra för övningar och jag bara lyssnade till den, så gör jag än idag när jag yogar hemma.

Det här vill jag också åt, men har aldrig riktigt fått till. En regelbunden hemmapraktik som verkligen blir av, och där jag yogar för mig, på mitt sätt.

Jag älskar att gå på klasser. Mycket för att det är enkelt. Jag kan bara komma dit, sätta eller ställa mig på mattan och bara öppna för vad läraren säger åt mig. Men kanske är det så att jag faktiskt behöver lyssna på mig själv mycket mer, och komplettera med en egen praktik som tar mig vidare. För i slutändan är det ju jag, och inte yogaläraren, som ska leva mitt liv, eller hur?

Så idag var det dags. Killarna stack iväg på fotbollsträning så jag kunde i lugn och ro rulla ut mattan på gräsmattan. I ärlighetens namn låg den redan utrullad, för Ola låg och jämrade sig där hela eftermiddagen efter att ha fått ont i ryggen stackarn. Vad skulle jag nu göra? Jag “kan” ju alla positioner, har nog till och med hyfsad koll på ashtangayogans första serie, men vad vill jag göra? Vad behöver jag just idag? Kommer min kropp att svara mig?

Efter en stund i bergsposition med solen i ansiktet och några halvstela solhälsningar, så fanns det där. Flowet. Det är faktiskt som Denicé säger, och som jag själv alltid tjatar om oavsett situation – din kropp kommer att berätta för dig vad du behöver. Om du bara tar dig tid att lyssna.

Bollen? Istället för block under bröstryggen till att göra hjärtöppnare, allt enligt devisen man tager vad man haver.
Bollen? Istället för block under bröstryggen till att göra hjärtöppnare, allt enligt devisen man tager vad man haver.
Samtidigt på fotbollsträningen...
Samtidigt på fotbollsträningen…

Några konkreta tips på hur du får till din hemmapraktik hittar du här

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.