Sara Valfridsson
Yoga World
Ät/DrickYoga World Blog

Smarrig söndagsmiddag

Provsmakning av Paulúns Supermix, den här i varianten rött råris med gröna linser, quinoa, brunt råris och pumpafrön, och betyget blev “roligare än ris, men det krävs ganska många varv på saltkvarnen för att det ska bli action”. Å andra sidan var det en tuff match för supermixen ikväll eftersom huvudrollen helt klart kammades hem av de lime- & honungsmarinerade kycklingspetten, som du får receptet på här:

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl majsolja
  • 1/2 chili
  • 3 lime, saften
  • 4 msk flytande honung (Forevers är helt fantastisk!)
  • 1 msk soja
  • 1/2 ananas
  1. Skär kycklingen i lagom stora tärningar. Blanda majsolja, chili, limesaft, honung och soja. Lägg i kycklingen och låt den marinera i minst 1 timme. (Om jag använder fryst kyckling så låter jag den alltid tina i marinaden.)
  2. Tärna ananasen. (Jag hittade ingen färsk i affären, så jag köpte fryst smoothiemix som jag fick stå och plocka ur ananasen ur…) Varva kyckling och ananas på spett.
  3. Grilla 4-5 minuter på varje sida tills kycklingen är genomstekt.

Men hur var det nu med kött och yogisar? Vevve säger sitt här

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.