Sara Valfridsson
Yoga World
Ät/DrickYoga World Blog

Spicy kale caesar salad

Jag avfärdade länge grönkål som en hipstergrönsak, men den här salladen är faktiskt inte alls dum. Inspirationen till receptet kommer från Sofi Fahrmans resekokbok Ready for takeoff – 50 ställen och recept du inte får missa, och hon har i sin tur ätit salladen på New York-restaurangen The Butcher’s Daughter. Namnet till trots är det en 100 procent vegetarisk och ekologisk restaurang, där råvarorna behandlas som om de vore exklusiva kobebiffar. Här kommer min version, som i mitt tycke räcker till två portioner:

Ingredienser:

  • 1 påse grönkål- och svartkålsmix
  • 1 msk olivolja
  • 1 skivad avokado
  • 4 rädisor i tunna skivor
  • 1/2 dl rostade mandlar
  • 1 msk friterad lök
  • 1 näve grovkrossade grissini, krutonger eller liknande
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar

Chilidressing:

  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 msk harissa
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1/2 tsk honung
  • Sardellpasta
  • Salt & peppar

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och smaka av med salt och peppar.
  2. Stek kålmixen krispig i olivolja och krydda med salt och peppar.
  3. Fördela kålmixen på två tallrikar och toppa med avokado, rädisor, mandlar, friterad lök, krutonger och hyvlad parmesan. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Ringla över chilidressingen.
Spicy kale caesar salad – ett stycke New York på din tallrik.
Spicy kale caesar salad – ett stycke New York på din tallrik.

Mer matsug? Inspireras av matkreatören Sofia Von Porat.

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.