Sara Valfridsson
Yoga World
Läs/Se/LyssnaYoga World Blog

“Healing är att hålla sin själ i famnen och vagga den ett tag”

I helgen var det dags för Bokmässan i Göteborg, och i samband med den släpptes massor av intressanta böcker. En av dem jag fått i min hand är självhjälpsboken Healing för ett bättre liv av Sveriges mest etablerade medium Benny Rosenqvist, som redan som 15-åring började ge readings och hålla i seanser. Sin nionde bok har han skrivit i samarbete med journalisten och författaren Marina Nilsson.

Jag har själv inga större erfarenheter av healing, utan har väl mest sett det fladdra förbi i utkanten av mitt facebookflöde i inlägg av typen:

“Jag behöver en healer! Fort som fan.”

“Absolut, jag har en jättebra, men hen är sjuk just nu.”

Något smått komiskt med andra ord, samtidigt som jag vet att det ligger blodigt allvar i begreppet för vissa. I det aktuella numret av Yoga World får du till exempel möta Frankie West som förlorade sin son i cancer och fick lära sig att leva igen bland annat med hjälp av reikihealing. Frankie berättar även om ett besök i Brasilien hos John of God, världens kanske mest kända healer som gör kirurgiska operationer med bara händerna och som är väldigt omskriven.

Det är alltså med en något skräckblandad förtjusning som jag börjar läsa Healing för ett bättre liv. Ganska snart blir jag varse att jag faktiskt både gillar den, och kan köpa mycket av det som står där. I förordet till boken skriver Benny:

“Jag hoppas till sist på att boken kommer att ge dig nya glasögon, så att du ser på dig själv med nya ögon, och får en ny syn på själva begreppet ‘healing’. Det är ju så mycket mer än bara handpåläggning. Det är att hålla sin själ i famnen och vagga den ett tag.”

Som den sucker för fina formuleringar jag är så går jag igång på det där sista. Vem vill inte kunna hålla sin egen eller någon annans själ i famnen och vagga den ett tag liksom?

Läser vidare och får följande tänkvärda råd:

“När kaos är, sätt dig ned och vänta på att kaos ska gå över, helt enkelt.” 

Healing, och livet, är kanske inte svårare än så? Jag läser vidare med spänning, och kan varmt rekommendera boken till dig som vill må bättre själv, få andra att må bättre, eller kanske bara är lite nyfiken på healing som fenomen.

Healing-för-ett-bättre-liv

Benny Rosenqvist är Sveriges mest etablerade medium.
Benny Rosenqvist är Sveriges mest etablerade medium.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.