Imorgon börjar jag jobba, och då kan det ju behövas lite extra energi. Kanske i form av dessa energibollar? Inspirationen är hämtad från holistiska näringsterapeuten Emelie Holm som bloggar på köket.se och numera bor i Bangkok med man och tre barn. Emelie har ashwagandha i sina bollar, men det är än så länge ingen stapelvara i det Karlfridssonska köket, så här kommer min variant:
10 medjooldadlar
2 1/2 dl havregryn
1 msk raw kakaopulver
1/4 msk carobpulver
1/4 dl smält kokosolja
lite himalayasalt
blåbärspulver eller annan superfood som topping
- Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Min mixer pallar inte riktigt trycket, så ett par matskedar vatten i smeten hjälper den på traven.
- Forma till bollar och vänd i valfri superfoodtopping.
- Låt stelna i kylen i cirka 20 minuter innan provsmak.
Jag jobbar med raw kakaopulver och kokosolja från finska Cocovi som lanserades i Sverige tidigare i år och som vi fick testa loss med på redaktionen i våras.
förgående artikel
Ett (h)ärligt liv
nästa artikel