Sara Valfridsson
Yoga World
Tänk

Se dig själv som en investerare

Jag gick ekonomisk linje på gymnasiet och chockade mig själv några år senare med att även läsa ekonomi på universitetet, så nånstans måste jag ju ääälska ekonomi. Eller i alla fall tänket. För tänk så här: Ibland är vi väldigt dåliga på att ta hand om oss själva; vi överanvänder resurser som vi helt enkelt inte har, oavsett om det gäller hårda fakta som pengar eller tid, eller mjuka värden som energi och relationer.

Testa istället att tänka på ditt liv som ett företag, där du är ansvarig för att investera dina resurser på rätt sätt för att verksamheten i slutändan ska bli så lönsam som du vill.

Visst känns det lite tydligare och roligare?

Vill du ha fler ekonomitips? I så fall rekommenderar jag podden Rad Awakenings och avsnittet “Stop the Money Madness” där Ashley Feinstein Gerstley bland annat berättar om sin resa från ett välbetalt jobb i finansbranschen med massiva övertidstimmar, via ett 9-5-jobb som gjorde att hon trots hög inkomst levde över sina tillgångar för att hon nu hade tid att umgås med folk, till att ta tag i sina ekonomiproblem och faktiskt börja jobba med att coacha folk till att få ordning på sin ekonomi. Hög igenkänningsfaktor – minus den flådiga New York-tillvaron då…

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.