Sara Valfridsson
Yoga World
Ät/Drick

Raw energibollar till jobbstarten

Imorgon börjar jag jobba, och då kan det ju behövas lite extra energi. Kanske i form av dessa energibollar? Inspirationen är hämtad från holistiska näringsterapeuten Emelie Holm som bloggar på köket.se och numera bor i Bangkok med man och tre barn. Emelie har ashwagandha i sina bollar, men det är än så länge ingen stapelvara i det Karlfridssonska köket, så här kommer min variant:

10 medjooldadlar

2 1/2 dl havregryn

1 msk raw kakaopulver

1/4 msk carobpulver

1/4 dl smält kokosolja

lite himalayasalt

blåbärspulver eller annan superfood som topping

  1. Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Min mixer pallar inte riktigt trycket, så ett par matskedar vatten i smeten hjälper den på traven.
  2. Forma till bollar och vänd i valfri superfoodtopping.
  3. Låt stelna i kylen i cirka 20 minuter innan provsmak.

Jag jobbar med raw kakaopulver och kokosolja från finska Cocovi som lanserades i Sverige tidigare i år och som vi fick testa loss med på redaktionen i våras.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.