Sara Valfridsson
Yoga World
TränaYoga World Blog

Allt du behöver göra är att röra på dig

Det börjar dra ihop sig till förnyade nyårslöften, och för många handlar dessa om träning. De första veckorna efter jul brukar det vara knökafullt på gymmen av alla taggade nyårslöftare som lovat sig själva 100 pass innan midsommar eller liknande. Efter några veckor till brukar skaran av gymbesökare ha tunnats ut betydligt. Någon månad längre fram börjar man ana uteserveringar som lockar med solstekta näsor och öl i plastglas.

Kanske ska vi acceptera att dessa cykler faktiskt är okej, form är sällan ett statiskt tillstånd. Den där tvättbrädan som du kämpar för kanske kostar för mycket i långa loppet? Kanske räcker det att hitta en balans som funkar på sikt, där varken mysmagen eller hetsen efter motsatsen tar över?

För mig handlar hälsa och träning om att lyssna på sin kropp och vara snäll mot den. Att fokusera mer på hur det känns på insidan än på hur det ser ut på utsidan. När du rör på dig producerar din kropp lyckohormoner som tack. Om din tillvaro känns pressad är träningen ett perfekt verktyg för att lätta på trycket. Tack vare träningen får du även bättre självförtroende och en känsla av att du åstadkommer något. Vad och hur du tränar är helt upp till dig, det viktiga är att du gör det ett par tre gånger i veckan. Du behöver inte vara värsta proffsatleten – du behöver bara röra på dig.

 

Tags : lyckohormoner

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.