Sara Valfridsson
Yoga World

Malin Nylén är inte bara en skön kollega i träningsbranschen, och Hälsa & Fitness krönikör, hon har skrivit en bok också! I Muskler av plysch som den heter, får vi möta flodhästen Flodis i hans strävan att komma i form. Här berättar Malin själv om boken:

– Muskler av plysch är, så vitt jag känner till, Sveriges första Instagram-saga! Den började för flera år sedan med Mårtens dotter Juli och hennes leksaksflodhäst. En dag kidnappade jag gosedjuret och fotade honom i olika knasiga miljöer för att sedan skriva ut bilderna och häfta ihop dem till en bilderbok. Förra sommaren grävde jag fram fotona ur arkivet och började skriva sagan på Instagram med bilderna som utgångspunkt. Varje kapitel i boken är alltså ett Instagraminlägg.

– Jag tycker att humorn och igenkänningsfaktorerna stämmer bra in på hur människor kämpar och hetsar och ofta försvårar saker och ting – ser till detaljerna istället för helheten. När egentligen hälsa och rörelse borde gå ut på en enda sak – att må bra. Inte att skapa prestationsångest. Jag tycker att vi träningsförebilder och opinionsbildare har ett ansvar gentemot våra följare att skapa en mjuk brygga från ett stillasittande liv till ett glatt och välmående liv i rörelse. Därför ville jag göra Muskler av plysch, som innehåller både satirisk humor och sensmoral.

– Huvudkaraktären Flodis i boken representerar en stor grupp människor som faller utanför ”Just do it-normen”. Han är varken vig eller modig, utan överviktig, ensam och saknar helt och hållet verktyg där historien börjar. Men Flodis låter sig minsann inte nedslås, utan bestämmer sig för att sätta sig i förarsätet och förändra sitt liv. Jag tror att hans trevande resa i tränings- och hälsodjungeln är någonting som många kan skratta åt och känna igen sig i!

”Allt i kroppen påverkas positivt av att vara fysiskt aktiv. Och när man som människa förstår den kopplingen så är det den starkaste drogen som finns", säger hälsoentreprenören Malin Nylén.
”Allt i kroppen påverkas positivt av att vara fysiskt aktiv. Och när man som människa förstår den kopplingen så är det den starkaste drogen som finns”, säger hälsoentreprenören Malin Nylén.

Muskler-av-plysch

Yoga World Veronica Jäderlund dyker upp på ett hörn.
Yoga Worlds Veronica Jäderlund dyker upp på ett hörn.
Klart Flodis ska yoga också!
Klart Flodis ska yoga också!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.