Sara Valfridsson
Yoga World
Out & About

Konsten att vara ledig på riktigt

Fredag, och bilden skvallrar litegrann om vad jag ska göra ikväll. I övrigt blir det kusin-sova-över, besök hos frisören (det var en bra idé när jag bokade in en tid klockan 8(!) en lördagsmorgon, återstår att se hur bra det känns när klockan ringer imorgon bitti…). Därefter är det dags för lilleman att också gå och klippa sig. Han har kommit på att han kanske inte vill ha långt hår trots allt så vi får väl se hur det blir. Frisörbesök med lilleman brukar innebära någon form av muta, så efter det beger vi oss nog och äter asiatisk buffé (ja, det ingår mjukglass med friterad banan och sirap och nej, jag tål inte att äta det utan att bli sockerhög i flera timmar). Ola ska ta en öl med en kompis från förr och troligtvis sammanstrålar vi alla senare hemma hos oss för någon form av middagslösning, och Andra chansen-tittande, framåt kvällen. Söndag har jag obokad, hoppas kunna få in lite träning om det inte krockar med Olas reptider.

Varför radar jag då upp allt det här? Jo, det var inte särskilt länge sedan som jag aldrig var ledig. Jag var på standby dygnet runt och hade minst ett litet jobbfix varje dag, oavsett helg eller semester. Tills jag fick nog och insåg att det inte var hållbart. Inte för mig, och inte för någon annan. Så nu håller jag återigen på att lära mig att vara ledig på riktigt. Det är inte helt enkelt, inte minst eftersom många jag umgås med både privat och i jobbsammanhang har helt andra tider att förhålla sig till och alltså inte per automatik är lediga när jag är ledig och tvärtom.

Så nu loggar jag ut och hoppar i tunnan så småningom! Ha en fin helg, oavsett om du jobbar eller inte <3

1 kommentar

  1. Ja visst är det svårt att verkligen logga ut, koppla av och vara i ledigheten ? övar massor på det jag med, på olika sätt ??

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.