Sara Valfridsson
Yoga World
Ät/Drick

Triss i rawfoodbrudar

Jag gillar rawfood eftersom det ofta är så inspirerande och coola brudar som håller på med det. Ta till exempel Erika Frost, vars matiga smoothie vi bjuder på här. Eller Erica Palmcrantz Aziz som var den som fick in mig på rawfoodbanan på allvar efter en föreläsning på Yoga Games i Göteborg och som Karin har inspirerats av här.

Och så har vi såklart Erika Billysdotter! Hennes bok Green Sweets & Treats har hunnit få ett par år på nacken, men det gör den definitivt inte sämre. Snarare tvärtom, eftersom butikerna nu har kommit i kapp och gjort det lättare att få tag på ingredienser som tidigare kunde sätta käppar i hjulet för en otålig rawfoodamatör. För vem orkar egentligen vänta på att det där superfoodpulvret hinner komma på posten när man är sugen på MAT NU?!

Anyhow, jag letade fram Erikas bok igen igår kväll och trollade fram både golden milk (här hittar du förresten Vevves variant) och mjölkchoklad-ish chia. Den sistnämnda fick följa med mig till jobbet i morse, och här kommer min variant på receptet:

  • Blanda 3 msk chiafrön med 2 dl kokosdryck. Smaksätt med 1 hackad medjooldadel, vaniljpulver, lite salt, 1/2 msk raw kakao och 1/2 msk kokossocker.
  • Låt stå i kylskåp över natten, toppa med bär och kokoschips när det är dags att äta.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.