Sara Valfridsson
Yoga World
Saker som händer

10 tips på klasser till dig som ska besöka Yoga Games nu i helgen

NU har vi precis skickat nya numret av Kom i Form till tryck, och jag unnar mig en liten bloggpaus innan det är dags att ställa om hjärnan till Yoga World-mode. I helgen är det återigen dags för Yoga Games Stockholm, och tyvärr blir det första gången som jag inte har möjlighet att vara på plats. Men mina bloggkollegor Elina, Majja, Erika och Livia kommer att hålla ställningarna – ser du dem i vimlet får du jättegärna gå fram och säga hej!

Livia kommer även att hålla en gratis klass (fritt fram att glida in på oavsett om du har biljett till Yoga Games eller inte alltså) på söndag morgon på temat Vakna upp med Body Mind Flow Yoga.

Så här hade min Yoga Games-helg sett ut om jag hade varit på plats, och ett sista minuten-tips till dig som ännu inte bestämt dig för vilka klasser du ska gå på. Bokar du med koden YOGAWORLD får du dessutom 300:- i rabatt vid bokning av lördag och söndag (koden gäller även till Yoga Games Göteborg).

Lördag:

Sun Salutations – Jared McCann Jag blev väldigt förtjust i Jared och hans no bullshit-attityd när jag yogade för honom på Yoga Games Göteborg förra året. “Jag kan göra så här för att jag är stark”, är en sägning som jag haft med mig sedan dess, och inkorporerat i min egen kropp genom att träna mycket tung styrketräning vilket jag nu har jättestor nytta av på både yoga- och kampsportsmattan.

Kung Fu Hips – Adam Husler Ett givet val eftersom jag gillar att jobba med höfterna och älskar kampsport!

The Way of the Warrior – Michael James Wong Mer kampsport, eller i alla fall ett utmanande flöde av diverse krigare (gissar jag mig till) med Michael som alltid har förmågan att höja stämningen till en nivå av lekfull yogabliss.

East to west Flow – Shay Peretz – Shays klass på förra årets upplaga av Yoga Games Stockholm var lite av en vändpunkt i mitt (yoga)liv – jag kände mig trött på många aspekter av yogan och ville ha något som kändes äkta och som tilltalade MIG. Shay levererade och jag kom på banan igen.

JM Vinyasa – Jared McCann – Mer Jared, och efter den här klassen misstänker jag att jag hade varit ganska mör med fem fysiska klasser i bagaget, men för den som vill finns den fina möjligheten att stanna kvar och sjunga kirtan med Dave Stringer.

Dave Stringer och hans musiker avslutar lördagen med en kirtankonsert dit alla besökare är välkomna. Foto: Sukhava Bodhe

Söndag:

Back Strengthening & Spine Mobilising – Adam Husler Bakåtböjningar fick jag en helt ny förståelse för och kärlek till efter förra årets upplaga av Yoga Games Stockholm, så jag hoppas att det här hade gett mer av samma vara.

Asana Addict – Boys of Yoga När jag kikar igenom mina bokningar ser jag att det är väldigt mycket män – jag gillar helt enkelt att yoga för manliga yogalärare när jag väl får chansen, och här får man ett helt gäng i form av spexiga Boys of Yoga som nu gör comeback på Yoga Games Stockholm.

Hips and Forward Folds – Jared McCann Mer Jared, mer höfter och ett gäng framåtfällningar. Jag är ganska bra på höfter och framåtfällningar (om jag får stå upp, sittande är jag långt ifrån den där liggande sköldpaddan eller vad den nu heter…) vilket i och för sig kanske betyder att jag borde välja något helt annat som jag är dålig på, men vafan – det är ju bara Yoga Games två gånger om året!

Shoulders: Boundless Freedom – Matt Giordano Den här klassen hade jag verkligen behövt – axlarna är mitt största problemområde, och även om jag tycker mig ha fått bukt med många av problemen och kan självbehandla mig så tror jag att Matts klass hade kunnat förklara VARFÖR det känns som det känns och vad jag kan göra åt det.

Lunar flow – deep & slow – Helena Wintre Enda kvinnan i mitt flöde den här gången – jag känner att ett månflöde med djupa höftöppningar hade varit den perfekta avslutningen på min Yoga Games helg. Att Helena är gammal kampsportare gör inte saken sämre…

Så, att skriva det här har fått mig att bli jättesugen på att gå på alla de här klasserna och jag tycker att det är jättetråkigt att inte kunna göra det. Ännu tråkigare är det förstås att jag inte får träffa dig och alla andra härliga Yoga World-läsare!

Men du – vi ses i Göteborg i april!

Då kommer Yoga World att finnas med monter på Hälsomässan som anordnas i samband med Yoga Games, som i år flyttar till Eriksbergshallen och Quality Hotell 11.

Här har vi tidningsbebisen jag jobbat med på sistone – finns att förbeställa på tidningardirekt.se.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.