Sara Valfridsson
Yoga World
Nyfiken på

Busig, glad, stark – möt Sara Dahlström

Idag har jag noll och ingen inspiration, så jag tänkte passa på att göra lite reklam för en tjej som alltid gör mig glad och som även är min rumsgranne här på kontoret. Egentligen behöver hon nog ingen närmare presentation, med snart 40 000 följare på Instagram, tunga bloggen Fitnessfeministen och chefredaktörsposten på Sveriges gladaste träningstidning Hälsa & Fitness, har ni säkert redan koll på henne. Men vad ni kanske inte vet är att hon är snäll och ger mig sina bars när de innehåller saker hon inte tål och är ett fantastiskt bollplank när det gäller allt från godaste vinet till dummaste patriarkatet. Skämt åsido – här kommer en kort intervju med en av Sveriges viktigaste hälsoprofiler just nu:

Berätta något jag inte redan vet om dig!
– Jag är extremt dålig på att knyta skosnörena! Alltså jag tror att jag vet hur man gör men varje gång jag gör det knyts de upp efter 1 min. Så det är därför du alltid hör mina skosnören släpa i marken när jag går.

Har du testat yoga någon gång?
– Ja! Några gånger när jag var yngre, då var det typisk friskisyoga. Och en gång för några månader sedan, då var det ändå en lite lugnare variant men jag hade tränat precis innan så jag var jättetrött i musklerna och klarade knappt nedåtgående hunden. Men sen kom den där delen där man ligger ner och då somnade jag så det var skönt.

Hur är det med meditation då?
– Meditation har jag faktiskt gjort mycket mer! Anledningarna till att jag ens har testat yoga handlar inte alls om det fysiska. Jag behöver inte bli vigare eftersom jag redan har tänjt ut mina leder så det räcker sedan jag tävlade i dans och hade som rutin att sitta i spagat och split tre minuter om dagen. Och den fysiska träningen behöver jag inte heller eftersom jag tränar i princip varje dag. Men den mentala biten har jag velat åt, eftersom jag dels har lite problem med ångest och det ibland kan bli stressigt på jobbet (ingen överraskning för dig direkt). Och i somras insåg jag att jag kunde få det genom meditation. Så jag laddade ner appen Headspace och körde faktiskt varje dag ett bra tag. Sedan gick gratisperioden ut och jag slutade, men nu har jag faktiskt köpt ett år med den. Jag tänker att om jag har lagt mycket pengar (den kostar sjukt mycket) så kommer jag känna att jag måste använda den. Så nu ska jag komma igång igen.

Guld! Och till sist: Vad är allra viktigast för dig just nu?
– Jag kanske borde säga typ “att stoppa världens krig” eller något men det förstår nog alla att man vill, så därför säger jag: att må bra med livet och mig själv. Jag har en tendens att gå all out och halvt bränna ut mig, och nu när många olika medier och företag rycker i mig skulle jag helst vilja göra allt. Men jag försöker hitta en balans så att jag hamnar i något stadie där jag kan vara långsiktigt liksom.

Sara träningstipsar i Nyhetsmorgon.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.