Sara Valfridsson
Yoga World
Ät/Drick

Mera vego

Har fastnat i en vardagsvegostreak, så det är lika bra att köra på med ett recept till när jag har ångan uppe! Idag blir det nudlar med grönt och ägg, och den som lusläser Icas kundtidning Buffé kommer kanske märka var jag hittat min inspo…

Till 4 personer behöver du:

  • 250 g äggnudlar
  • 1 förpackning tofu
  • 1 paprika
  • 250 g frysta haricots verts
  • 3/4 dl japansk soja
  • 1/2 msk sesamolja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 4 ägg
  • rapsolja
  • limeklyftor, färsk koriander och rostad lök till servering

Gör så här:

  1. Koka nudlarna. Häll av och låt ånga av.
  2. Tärna tofun. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Stek tofun i 2 msk olja några minuter tills den får färg. Häll på hälften av sojan och låt koka in.
  4. Tillsätt paprika och haricots verts. Stek på hög värme tills grönsakerna får lite färg. Tillsätt sesamolja och chiliflakes, blanda runt.
  5. Rör ner nudlar, sweet chilisås och resten av sojan.
  6. Stek äggen i 1 msk olja i en annan stekpanna.
  7. Servera nudlarna med de stekta äggen, koriander och limeklyftor. Strö över rostad lök.
Lyckas man bara få rätt konsistens på tofun så är det här en vinnare även för non vegosar.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.