Sara Valfridsson
Yoga World
Tänk

Vuxen vänskap

“Barn kan bli vänner jättefort.”

Sa Waylon när vi var på väg till förskolan idag. Vi pratade lite om det där med att barn kan börja hänga direkt: “Kolla en lekplats, ska vi leka?” liksom. Jag förklarade att vi vuxna har glömt bort hur man gör det där, och att det finns som lagar och regler för hur man kan och inte kan bete sig. Vilket är helt idiotiskt egentligen – de som har allra roligast och lättast i livet är ju de som klarar att hålla liv i den där förmågan att kunna prata och hänga med alla. För man kan ju faktiskt göra som Navid Modiri, som gick fram till Björn Natthiko Lindeblad efter en föreläsning och sa: “Jag tycker att vi ska bli vänner.”

Idag har de en podd ihop och du kommer att få se mer av dem i Yoga World framöver. Elina Sundström har träffat dem för ett långt samtal om livet i allmänhet och samtal i synnerhet och när jag läste reportaget igår fick jag en riktigt tacksamhetskick. Tänk att jag får ha det här som jobb, att få ta del av de här människornas fantastiska berättelser och – viktigast av allt – sprida dem vidare så att de kan hjälpa andra vidare på livets väg.

Nu börjar jag låta sjukt filosofisk, så tillbaka till bilden som jag valt bara för att det är så roligt att dagens barn har döpt om långfingret till fuckyoufingret. Lyssna gärna när på avsnittet när Björn & Navid provpratar om ilska så blir kopplingen till bilden ännu lite klarare. Tack för att du läser!

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.