Sara Valfridsson
Yoga World
Ät/Drick

Lättlagad laxlasagne

“Vad tror du Waylon vill ha till middag idag?” frågade jag Ola igår när vi snackades vid på lunchen. “Lax kanske?” blev svaret och en stunds googling senare hade jag hamnat hos Arla och inspirerats till följande, lätt- och hyfsat snabblagade, laxlasagne med spenat.

Du behöver:

  • 500 g laxfilé (jag brukar köpa fryst på lunchen så är den perfekt tinad när det är dags att börja laga mat)
  • 4 dl crème fraiche fetaost & soltorkade tomater (här går det säkert att experimentera fram sin egen variant om den inte skulle finnas färdigblandad i din butik)
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl tomatsås (i originalreceptet är det ännu en mejeriprodukt här, men jag tycker att det blir fräschare med en vanlig tomatsås)
  • lasagneplattor (jag köpte ett paket färska)
  • babyspenat
  • färdigriven mozzarella

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Skär laxen i mindre bitar. Rör ihop crème fraiche och mjölk och varva pastasås, lax, lasagneplattor och spenat i en smord ugnssäker form – här kan barnen med fördel vara med och hjälpa till, lite som att bygga Lego! Börja och avsluta med crème fraiche. Strö över osten och grädda lasagnen i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Nu är det snart dags att ta helg här, hoppas vi ses på Allt för Hälsan nästa vecka!

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.