Sara Valfridsson
Yoga World
Out & About

“Glasklart – det var aldrig några konstigheter!”

Vad händer i helgen? Själv ska jag gå på två ashtangaklasser med Mikko Seppinen som gästar Växjö den här helgen. Har även bokat in mig på ett Soma-pass eftersom det är den typen av kroppsinkännande rörelse jag känner för just nu. Men först tillbaka en snabbis till förra helgen och Yoga Fusion på Tanumstrand. För min partner in crime Annica var det första gången hon var iväg på den här typen av yogahelg, så jag passade på att stämma av med lite frågor:

Du kallar dig för supernybörjare, hur menar du då?  
– Att jag är helt ny till denna härliga feeling och värld. Har aldrig varit iväg på en yogaresa tidigare, och inte yogat direkt heller, utan endast kört yinyoga och bodybalance på gym, mest för att komma åt stretchen. Det jag upptäckte med yinyogan efter ett tag var hur skönt och bra det kändes.

Berätta om din helg – var det som du hade tänkt dig?
– Min helg var bättre än jag förväntade mig! Allt var vassare på något sätt, jag trodde det skulle vara mer folk så man blev en i mängden och försvann lite, men verkligen inte här, och det gillade jag. Och att slippa TV och Netflix i tre dagar var fantastiskt! Har aldrig varit mer avslappnad, så när morgonmeditationen kom på söndagsmorgonen tänkte jag att det var omöjligt att bli mer avslappnad, men den var härlig och ett skönt sätt att vakna till innan frukosten.

Vad hade du för förväntningar innan helgen?
– Förväntningen på upplägg och antal klasser var rätt likt som det blev, men jag tycker det var över förväntan när det gäller instruktörerna som var på plats. Schemat var riktigt vasst! Jag gillar att de hade ”tänkt åt en” och gjort ett bra upplägg där man inte kunde missa mycket om man ville få ut maximalt under helgen. Särskilt bra tycker jag det var för mig som fick prova många nya klasser under en enda helg så jag lättare kan ta med mig det in i vardagen till hemmaplan och då lättare veta vilken yogaklass jag vill köra nu när jag har fått möjlighet att prova så många olika. Personalen på plats var också suverän, man kände sig sedd, det var lagom många deltagare och stämningen och maten var toppen. För mig själv så skulle jag säga att jag var lite nervös för att vara med på alla dessa yogaklasser och vilken nivå alla skulle vara på; om alla skulle stå på huvudet när man kom in till exempel. Men det gick jättebra och jag tycker gruppen var väldigt blandad i erfarenhet och man kände sig ganska direkt bekväm på mattan fast man som jag var nybörjare.

Var det något som var helt annorlunda mot hur du hade tänkt dig?
– Anläggningen Tanumstrand var typ tio gånger större än vad jag trodde, och salen vi var i var mycket större än vad jag föreställt mig. Samtidigt var stället mycket mer familjärt än vad jag trodde innan. Det här var en riktigt härlig ”gå lite in i silence och må bra-helg” som jag kan rekommendera till alla jag känner.

Vad var bäst? Vad kommer du att ta med dig från helgen? 

  • Den fantastiska föreläsningen med Ulrica: “Varför blir det som det blir när jag vill något annat?” Fantastisk, och så rätt tajming för att lyssna och ta in detta!
  • Åsa som berättade om temat “Hösten som nystart – släpp det gamla och gör plats för det nya!” Detta gillade jag väldigt mycket.
  • Ashtangaklassen med Sudheesh.
  • Yinklasserna med Pia Lund, och här gillade jag den fina storyn hon berättade om ”lilla barnet/lilla du”, som jag tar med mig att jag ska ta hand om mig och även ”lilla mig” lite bättre.
  • Och såklart: skaldjursbuffén.

Till vem/vilka skulle du rekommendera en sådan här helg?
– Två vänner som åker ihop, en familj eller mamma-dotter- resa. Egentligen funkar det nog för alla som vill ha en nystart – perfekt att göra en varje höst! Just Yoga Fusion Tanumstrand rekommenderar jag till dig som gillar yoga, vill bli sedd och samtidigt få egentid, få hands-on-hjälp i olika yogapositioner, träffa personal som alltid hjälper till, receptionister som alltid säger glatt hej och känner igen dig. Och såklart dig som vill ha fantastisk natur, närheten till vatten, få tillgång till spa och ha det så där gött i tre dagar att någon tänker och planerar allt åt dig.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.