Sara Valfridsson
Yoga World
Ät/Drick

Middagstips: Vegetarisk stroganoff

På sistone har jag ofta trillat in på Linnéa Seidels fina blogg när det varit dags att inspireras till middagsmaten. Gillar hur hon får vegetarisk mat att kännas inbjudande och lättillgänglig så att hela familjen kan gilla den utan att behöva tänka i termer av “gott för att vara vegetariskt” och liknande. Den här superenkla stroganoffen blev det häromdagen:

  • Stek champinjoner i kvartar. Jag har jättesvårt för svamp som är mer kokt en stekt, så jag brukar låta bli att röra om i stekpannan under de första fem minuterna för att det ska bli lite stekyta.
  • Låt en finhackad lök och två vitlöksklyftor steka med när champinjonerna börjar bli som du vill ha dem.
  • Smaksätt med salt, svartpeppar, grönsaksfond, rejält med paprikapulver och om du har någon annan favoritkrydda som passar till grönsaker.
  • Rör i ajvar och crème fraiche (15 % körde jag på den här gången). Låt allt bli varmt och smaka av – kanske behövs mer salt eller någon krydda?

Är du nyfiken på Linnéas recept så hittar du det här.

Lilleman ville ha jasminris till så det fick det bli den här gången.
Tags : vego

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.