Sara Valfridsson
Yoga World
Out & About

Min helg på Yoga Fusion – del 1

I helgen hade Annica och jag förmånen att få åka på yogahelg till TanumStrand. Jag var med på Yoga Fusion i våras också, men för Annica var det premiär. Vi fick drygt två timmar i bilen ihop innan vi rullade in på parkeringen, och som vanligt när jag och Annica hänger är det vilda diskussioner om högt och lågt. För en gångs skull hade inte tidsoptimisten i mig ställt till det så vi hade gott om tid att checka in, njuta av utsikten och byta om till yogakläder. Därefter var det dags för Åsa Engman att kicka igång helgen med sin klass “Element Yoga Air”.

Både Annica och jag gick igång på Åsas beskrivning av hösten som en tid då vi släpper det gamla och ger plats för någonting nytt. Det jag gillar extra mycket med den tanken är att det är en process som får ta tid, eftersom det nya kommer först till våren. Rent fysiskt innebar klassen en skön uppvärmning av axel- och höftleder, och jag tyckte det var så otroligt skönt att få befinna mig på en yogamatta igen efter en otroligt seg förkylningsperiod. Åsa föreslog att vi kunde sätta en intention för klassen eller hela helgen och det som bubblade upp i mig var NYSTART.

Efter den inledande yogaklassen var det dags att svida om till middag och hugga in på den fantastiska skaldjursbuffén. Som vanligt när Annica och jag är ute på den här typen av grejer lyckades vi bli varghungriga med tillhörande blodsockerfall innan vi hade maten framför oss (vi måste lära oss tajma det där med mellanmål…) men när blodsockret väl var under kontroll igen slutade kvällen med att vi lämnade restaurangen sist av alla och stupade i säng för att vakna upp pigga och glada till Sudheesh Balakrishnans klass “Morning Hatha Yoga” som inledde lördagen.

Varenda gång jag börjar dagen med en morgonyogaklass inser jag vilket skönt sätt det är att starta dagen på! Kroppen ska ju ändå igång, och då är det ju mysigare att väcka den på ett sätt som den faktiskt gillar så att man känner att man liksom har den med sig och inte mot sig resten av dagen. Dessutom smakar ju frukosten så mycket godare när man har hunnit vakna till och röra lite på sig först…

Efter frukost var det dags att vakna till på allvar och leka loss på allvar i Åsa och Sudheeshs klass “Yoga Fusion Play”. Jag blev så sjukt nöjd med mig själv över att jag faktiskt kom upp i hand-, huvud-, och underarmsstående med lite hjälp! Inversioner sitter så extremt mycket i huvudet – det handlar mer om att våga än att faktiskt kunna.

Utsikt från vårt rum.
Åsa Engman.
Skaldjursbuffé rules!

Alltså, jag älskar krabba!
Morgonyoga med Sudheesh Balakrishnan.
Frukt till frukost.

Handstående med hjälp räknas också.

 

Tags : Yoga Fusion

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.