Sara Valfridsson
Yoga World
Nyfiken på

Tanja virkar och yogar

Jag läste en intervju med Tanja Adolfsson, som bland annat virkat en succéklänning åt Tove Lo, där hon berättade att hon gör yogaövningar två-tre gånger om dagen för att hålla lederna fräscha. Det här gjorde mig nyfiken så jag passade på att ställa några frågor till Tanja:

Du gör yogaövningar för att kunna virka så mycket som du gör, kan du berätta lite mer?
– Jag gör lite olika yogaövningar som ska vara bra för lederna, så dels för vrister, knän, höfter, axlar och nacke, men främst för händerna. De är tre olika övningar för händerna som jag gör, lite klurigt att beskriva men jag ska göra mitt bästa! Jag börjar alltid med vänster hand för att sedan övergå till den högra, eftersom vänstersidan är den som mottar energi. Här kommer de:

  1. Jag börjar som sagt med vänster hand, som jag håller ut framför mig – knyter näven för att sedan “spreta” med fingrarna. Först gör jag 10 stycken med handen knuten om tummen och  sedan 10 stycken med tummen “utanför” handen när den knyts. Tempot är vare sig snabbt eller långsamt, utan fokus ligger på att jag känner blodet cirkulera. När jag gjort dessa byter jag inte direkt till höger hand utan jag jämför känslan i de olika händerna för att känna skillnaden övningen. Sedan byter jag till höger och gör samma sak där.
  2. Vänster hand hålls ut framför kroppen med knuten näve, rotera handleden motsols 10 gånger och sedan medsols 10 gånger. Detta upprepas sedan med högerhanden.
  3. Övning tre börjar på samma sätt som de föregående med vänster hand framför kroppen. Jag knyter dock inte näven utan har handen “platt” och vinklar upp den (som om man gör stopp med hela handen mot någon) för att sedan vinkla ner den, rörelsen sitter i handleden. Upprepa 10 gånger och gör likadant med högerhanden.

På mig knakar det fasligt mycket men det känns fantastiskt efteråt, jag känner verkligen hur blodcirkulationen får sig en skjuts, vilket behövs när man använder händerna så mycket som jag gör.

Håller du på med yoga även annars?
– Jag började yoga första gången när jag var 18 år. På den tiden hade jag SATS-kort så det var främst där jag körde. Sen har jag i perioder kört hemma själv. Men det är främst det senaste året som jag har yogat mer frekvent. Det beror lite på att jag och min sambo gick en yogakurs i Thailand under fyra veckor förra vintern. Skolan heter Agama, är helt magisk och vi ska faktiskt tillbaka nu om några månader! Det var även där som jag lärde mig övningarna som jag tipsar om, bland många många andra.

Har du virkat några yogakläder eller har dina plagg synts på några yogaprofiler? 

– Jag har väl egentligen inte virkat några toppar som är specifikt för yoga, men några av topparna funkar absolut att yoga i! De jag tänker på är Karin, Anna, Mitra och Amanda. En nära vän till mig som jobbar på Urban Om har några av mina virkade toppar som hon brukar ha när hon yogar och har klass. Jag virkade även en yogamattsväska till henne när hon fyllde år för ett tag sen. Jag har inte visat den på mina sociala medier ännu men det kommer inom det snaraste!

Tycker mig även ha sett Maxinne Björk i en av dina toppar?

– Ja exakt, Maxinne har en bikini som jag gjort, toppen heter Mitra och funkar utmärkt att yoga i. Sen har även en tjej som heter Antonia (hippieserendipity på Instagram) en topp som jag gjort, vet dock inte huruvida hon yogat i den.

Är det något mer du vill berätta för Yoga Worlds läsare?

– Vet inte om jag har så mycket att tillägga om yoga som inte läsarna redan har koll på men ett “fun fact” om yoga och virkning är att virkning och meditation på ett sätt är lite lika, de sänker pulsen på liknande sätt. Virkning för mig är meditativt och precis som man generellt mår toppen av att yoga får jag samma känsla av att virka, det är magiskt härligt!


Yogamattsväskan “Gabriella”.

Toppen “Amanda”.

Toppen “Karin” med knyt i nacken, döpt efter Karin som yogar på bilderna.
Toppen “Anna” som här är croppad, vilket originaltoppen inte är.

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.