Sara Valfridsson
Yoga World
Ät/Drick

Poké bowl med räkor

Okej, jag gick i närkamp med en mandolin igår så ett tag såg det inte ut att bli någon middag alls, och än mindre några bilder. Men jag ryckte upp mig och slutförde, för det här är bara så himla himla gott!

  1. Börja med att koka svart ris enligt anvisningarna på förpackningen. Det är det här momentet som tar tid, i övrigt är det riktig snabbmat.
  2. Blanda räkor med finstrimlad purjolök, sesamolja och svarta sesamfrön. Jag älskar Risentas mattsvarta sesamfrön som vi fick till redaktionen för test tidigare i år.
  3. Rör ihop en srirachamajo av majonnäs och srirachasås, smaka av med lite salt. 1 msk sriracha till 1 dl majonnäs är ett bra riktmärke för att få den lagom stark.
  4. Förutom ris och räkor vill du fylla din skål med finstrimlad rödkål (det är här mandolinen kommer in…) som smaksatts med olivolja och salt, avokado, sojabönor och wakamesallad. 
  5. Garnera med jordnötter (gärna hackade om du har sinnesnärvaro nog efter att ha bråkat med mandolinen), melon och sesamfrön. Pressa gärna över lite lime också.
  6. Toppa med srirachamajo och du är i food heaven!
Hawaiiansk husmanskost.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.