Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
YOGA WORLD
Annons
Annons
Meditera

Once more with feeling

Eller snarare med en app. Märker att jag är väldigt inne på meditation just nu, så vi kör vidare på det spåret. Fick en reminder om gratisappen Insight Timer när jag lyssnade på podden SoulFeed i morse på väg till träningen. Dagens gäst var Insight Timers vd Christopher Plowman och när jag lyssnat ett tag insåg jag att jag faktiskt har laddat ner appen en gång för länge sedan i min meditationsbarndom efter att min yogalärare Maria Ståhl tipsat om att hon finns med där med en guidad meditation. Kikade nu, och den ligger kvar här om ni vill lyssna.

Jag är inte supervan vid det där med inspelade guidade meditationer, tycker mest att jag brukar hänga upp mig på rösten, dialekten och ordvalet hos den som pratar – tills jag inser att allt handlar om mig och min ovilja att göra som någon annan säger åt mig och bara sitta där och andas utan att döma vare sig mig själv eller någon annan. I somras fick jag till exempel en riktig aha-upplevelse efter att lyssnat på Anna Gordh Humlesjös “self-compassion break”-meditation på Yogobe så kanske att jag nu börjar bli mogen för att ta in en digital guide i min meditation lite mer på allvar.

Planen är att testa Insight Timer imorgon bitti. Ska bli intressant att se om det där “grattis – du har nu mediterat med 6000 andra” bidrar med en större dimension till meditationspraktiken än när det bara är jag och min kudde. Du som har vägarna förbi Växjö och vill meditera live i Domkyrkan kan göra det nu på tisdag klockan 19.15. Kanske vi ses?

Checkar ut med ett visdomsord från Insight Timer.
Annons

Populärt från Yogaworld.se

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons