Sara Valfridsson
Yoga World
Ät/Drick

Lunch- eller middagstips: Coconut red curry chicken bowl

Okej, jag erkänner – i originalreceptet ska man servera anrättningen i “tacoskal” av isbergssallad, men den lilla detaljen lyckades min hjärna rationalisera bort någonstans mellan inspirations- och inköpstillfälle. Därför blir dagens lunch- eller middagstips…

Coconut Red Curry Chicken Bowl

4 portioner

  • Koka fullkornsris.
  • Rör ihop 2 dl gräddfil, finrivet skal av 1 lime, 1 dl kokoschips och 1/2 tsk salt till en kokoskräm.
  • Grovhacka 1 dl cashewnötter (jag brukar lägga nötterna i en påse och banka på dem med en köttklubba som av någon outgrundlig anledning ingår i köksarsenalen…).
  • Stek 400 g kycklingfärs i smör och/eller olja tills den är genomstekt. Tillsätt 1-2 msk röd currypasta och 3 msk vatten. Låt koka ihop i någon minut, smaksätt med 1 tsk salt.
  • Bygg din bowl med fullkornsris, curryfärs, sallad (jag använder en färdig mix med bland annat isbergssallad, rödkål och morot), böngroddar och koriander.
  • Toppa med cashewnötter, limeklyftor och kokoskräm.

    Byt gärna ut kycklingfärsen mot en vegovariant.

2 kommentarer

  1. Mums! Jag gillar din tolkning bättre, verkar kladdigt med sallasdtacoskal. 🙂 Kram! /Nellie

Lämna ett svar till mittyogaliv Avbryt svar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.