Okej, jag erkänner – i originalreceptet ska man servera anrättningen i “tacoskal” av isbergssallad, men den lilla detaljen lyckades min hjärna rationalisera bort någonstans mellan inspirations- och inköpstillfälle. Därför blir dagens lunch- eller middagstips…
Coconut Red Curry Chicken Bowl
4 portioner
- Koka fullkornsris.
- Rör ihop 2 dl gräddfil, finrivet skal av 1 lime, 1 dl kokoschips och 1/2 tsk salt till en kokoskräm.
- Grovhacka 1 dl cashewnötter (jag brukar lägga nötterna i en påse och banka på dem med en köttklubba som av någon outgrundlig anledning ingår i köksarsenalen…).
- Stek 400 g kycklingfärs i smör och/eller olja tills den är genomstekt. Tillsätt 1-2 msk röd currypasta och 3 msk vatten. Låt koka ihop i någon minut, smaksätt med 1 tsk salt.
- Bygg din bowl med fullkornsris, curryfärs, sallad (jag använder en färdig mix med bland annat isbergssallad, rödkål och morot), böngroddar och koriander.
- Toppa med cashewnötter, limeklyftor och kokoskräm.
förgående artikel
Meditationstips för otåliga
nästa artikel
Mums! Jag gillar din tolkning bättre, verkar kladdigt med sallasdtacoskal. 🙂 Kram! /Nellie
Haha ja! Kladd är det värsta som finns ;D