Sara Valfridsson
Yoga World
Träna

Meditationstips för otåliga

Meditation är det nya yoga och jag brukar meditera 5-10 minuter varje morgon. 5 när jag inte orkar hoppa upp ur sängen på en gång, 10 när jag får tummen ur lite fortare eller helt enkelt har mer tid. Och det gör verkligen skillnad! Jag minns inte i vilket sammanhang jag blev tipsad om det, men för mig är i alla fall det här ett trick som verkligen funkar: Fokusera på det ljud som är mest avlägset.

Hemma hos mig innebär det här oftast någon form av trafikljud, i alla fall så här sommartid när fönstret är öppet. Med lite fantasi låter det som havets brus och när tankarna vill springa iväg fokuserar jag dem till det där ljudet, och när meditationsstunden är över så har jag faktiskt lyckats stänga av tankarna för en stund. Ibland blir upplevelsen att jag när jag fokuserar på det där avlägsna ljudet rätt som det är upptäcker att det har fått mig att landa ner i min kropp, precis där jag ska vara.

4 kommentarer

  1. Bra tips! för mig sker meditationen på tåget eller innan jag ska sova för att komma ner i varv.
    Ska testa det där med att fokusera på det mest avlägsna ljudet
    ps supersnygg klänning!

    1. Tack! <3 Jag brukar tänka på dina tågmeditationer när jag åker tåg, men sen somnar jag bara 😉

  2. Ett annat tips som är märkligt effektivt som jag fått av yogalärarkollega och testat med framgång: fokusera på att vara uppmärksam på vad din nästa tanke är…..
    Funkar ofta för mig ?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.