Sara Valfridsson
Yoga World
TränaYoga World Blog

Armhävningsteknik

Var och körde nya Grit-releasen igår och för oss som efter ett tag inte orkade göra alla armhävningar på tå var det helt okej att sätta ner knäna i golvet – om vi även satte ner tårna vill säga. Antingen har jag varit döv och blind i alla år, eller så är det först på senare tid som gruppträningsinstruktörer börjat tipsa om detta. Frågan är varför? Jag ställde den till Grit-instruktören Marie Björkman (bilden):

Varför ska man ha fötterna i golvet när man gör armhävningar på knäna?

– Fötterna i golvet för att stabilisera höfterna, och inte involvera dem i rörelsen. Testa gärna själv båda varianterna så känner du skillnad.

Smart! Nu ska jag ta hand om min träningsvärk och städa undan resterna av morgonens pannkaksfrukost. Ha en härlig lördag!

Foto Moves & Motivation

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.