Sara Valfridsson
Yoga World
Out & AboutYoga World Blog

Ibland får man inte det man vill ha…

…utan det man behöver.

Så var det för mig i morse när jag hamnade på Pia Lunds yinyogaklass “Happy Hips” istället för Sudeesh Balakrishnans Master Class Hatha Yoga. Jag var sen och hade inte tid att leta upp rätt lokal för hathayogan så jag tänkte “äh jag kör väl”, trots att det kändes som att jag mest sov mig igenom yinyogan igår (tror till och med att jag somnade liggandes med knäna upp i luften, men jag bjuder på det…).

Jag är lite dum och hård mot mig själv när jag åker på yogahelg. Tror att jag ska orka köra på från morgon till kväll, trots att jag kanske redan från början är lite slut i både kropp och själ, och därför behöver återhämtning (= yin). Istället tror jag att jag behöver röra på mig så mycket som möjligt (= bring it on master super mega vinyasa flow multi och liknande).

Det här får till följd att jag varken kan vila när jag är på yin = fuskar i positionerna, kan inte koppla av, och vad var det nu jag skulle göra på jobbet imorgon. Inte heller kan jag ta ut mig när jag går på en fysisk klass = nu håller jag igen lite för jag ska ju köra det där och det där sen också. Dumt, och långt ifrån det yogalogiska här och nu-tänket.

Men. Ibland blir det alltså rätt när det blir fel, och idag kunde jag rätt som det var varva ner och verkligen släppa efter på en yinklass. Det började när vi låg i happy baby. Det är en JOBBIG position om man dels gör den rätt och dels håller den länge. Kroppen stretar emot och vill släppa, och där någonstans började jag känna att jag var något på spåren.

En stund senare kom vi in i ryggliggande rumpstretch med händerna om knät och jag började känna ännu mer att “jag orkar verkligen inte det här” och samtidigt “oj, vad jag behöver detta”. Att duvan kom direkt efter och fire log position följt av gomukhasana ovanpå det gjorde till slut mina höfter fantastiskt glada och mitt sinne soligt och lugnt. Tack för det Pia!

Nu kanske ni undrar var jag har varit som haft lyxen att ha ett sånt veritabelt helgsmörgåsbord av yoga att välja bland? På TanumStrands koncepthelg Yoga Fusion, som ni kan läsa mer om på hotellets hemsida och i ett tidigare inlägg. I oktober arrangeras en ny omgång Yoga Fusion, och jag kan varmt rekommendera den till dig som både vill utmana dig litegrann i din yoga och samtidigt ha chansen att koppla av fullständigt i vacker västkustmiljö.

DSC05627

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.