Sara Valfridsson
Yoga World
YogaYoga World Blog

Magiska mattor

God eftermiddag yogavänner! Majja har tidigare funderat över hur många yogamattor man behöver, och själv kan jag väl erkänna att det ligger X antal yogamattor på både omöjliga och möjliga ställen och skräpar hemma. Dessutom är de av varierande kvalitet – på studio använder jag oftast Olas ekologiska matta som är bra, men också rejält tung. Det gör att den inte får följa med på längre yogautflykter där jag istället jobbar med någon slirvig variant utan bra grepp eller en gammal söndernytt sak från en sportkedja som nog är lite av en favorit trots allt… Så där kan jag hålla på och resonera i evigheter och komma på nya mattbehov och köpmåsten – julklappsdrömmen är en varm ullmatta som jag tänker mig att jag kan rulla direkt ner på från sängen på morgnarna och vakna till lite yinyoga. Det här är inte ens min idé, utan ett tips från min fina yogalärare Ulrika. Vi får se vad tomten kommer med helt enkelt…

Något som väckte mitt köpsug alldeles nyligen är nystartade svenska yogawebbshopen Yogiphant som satsar på att erbjuda kunderna ”must have yoga items” – lite roligare, lite galnare, lite vackrare yogaprylar. Lisa Brown som startat Yogiphant berättar stolt att en av de första handplockade leverantörerna till webbshopen är Magic Carpet Yoga Mats.

Yogiphants Lisa Brown brinner för att göra yogan roligare.
Yogiphants Lisa Brown brinner för att göra yogan roligare.

– Mattorna är som handmålade konstverk och när man rullar ut sin magiska matta blir man glad inuti, säger Lisa som är yogalärare och bor i Rimbo en liten bit utanför Stockholm. Hon har ett förflutet som fastighetsmäklare och civilekonom och efter en längre period av sjukskrivning på grund av utmattningssyndrom har livet nu tagit en helt ny vändning med yoga och yogaprylar i fokus.

– Jag vill göra yogan tillgänglig genom att göra den roligare både genom att undervisa med humor och genom att erbjuda yogaprylar man blir glad av, säger Lisa.

Yoga man blir glad av – helt i min och Yoga Worlds smak med andra ord.

Konstnären bakom Magic Carpet Yoga Mats heter Sophie Leininger och är från USA, och varje mattmönster bär på en egen historia och representerar en lek med olika mattraditioner världen över.
Konstnären bakom Magic Carpet Yoga Mats heter Sophie Leininger och är från USA, och varje mattmönster bär på en egen historia och representerar en lek med olika mattraditioner världen över.

LÄS MER: Vilken matta ska jag välja?

 

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.