Sara Valfridsson
Yoga World
Out & AboutYoga World Blog

Mat, musik och yoga

Sebastian Schauermann är doldisen som lagat mat till storheter som BB King, Led Zeppelin, Patti Smith, Paul Simon, EmmyLou Harris med flera. Han är nämligen sedan 15 år tillbaka den som lagar maten till Polarprisvinnarna. I nya boken 100 fingerfood  har han samlat sina bästa recept, och det handlar inte bara om snittar. I videon nedan lagar Sebastian upp baconsylt, för att ta ett exempel.

Nu var det egentligen inte Sebastian eller baconsylt det här inlägget skulle handla om, utan kopplingen mellan mat och musik. Jag och min sambo (han tror vi är gifta, för han envisas med att kalla mig fru) har nämligen en pågående utmaning om att se minst en liveakt i månaden och i mars är det dags för Will Hoge. Samma dag anordnar förlaget bokmingel för 100 fingerfoods, och på den vägen är det.

Det blir gärna lite så att musik och mat går hand i hand. På Way Out West i somras fördjupades min kärlek till det vegetariska, eftersom festivalen sedan 2012 är helt vegetarisk. Förra året var även mjölken i kaffet utbytt mot Oatlys iKaffe, en dryck som jag numera är smått beroende av, men det är en annan historia.

För mig tror jag det handlar om att man kopplar mat och musik till något positivt, och vips så vill man ha mer. Den där falafeltallriken som var så god – visst kan vi göra den hemma också? Spelningen med Sturgill Simpson som var så magisk – visst kan vi åka på mer sånt? Gott föder gott helt enkelt, både bokstavligt och bildligt talat, och DET mina vänner, tycker jag rimmar fint med yogafilosofi.

Rekordvärme i Göteborg sommaren 2015 – nu hoppas vi bara på samma tur första helgen i september, då det är världspremiär för Prana Festival – en svensk version av Bali Spirit Festival.
Rekordvärme i Göteborg sommaren 2015 – nu hoppas vi bara på samma tur första helgen i september, då det är världspremiär för Prana Festival – en svensk version av Bali Spirit Festival.
Klart yogan finns med på ett hörn av Way Out West! I sommar blir det ännu mer utomhusyoga i Göteborg för den som är sugen.
Klart yogan finns med på ett hörn av Way Out West! I sommar blir det som sagt var ännu mer utomhusyoga i Göteborg för den som är sugen.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.