Sara Valfridsson
Yoga World
Läs/Se/LyssnaYoga World Blog

När du behöver en hälsokick…

Jag är barnsligt förtjust i en livsstil som jag inte ens är säker på existerar, och det är hela den här hälsosamma Kalifornien-livsstilen som jag tycker Marita Karlson gestaltar så bra i sina kokböcker Hälsokick! och Superhälsa!Jag har nästan mixat och druckit mig igenom den förstnämnda, som har undertiteln “Smoothies, juicer och snacks att må bra av”, och även om det är svårt att uppbringa samma Kalifornien-fräschör på frukterna och grönsakerna här hemma tycker jag nog att ett recept som till exempel morgonens KIWI FRESH lyser upp tillvaron även i ett smågrått Växjö. För att göra Maritas version mixar du följande ingredienser, vill du göra min så glömmer du avokadon och fuskar med limejuice på flaska…

  • 1-1 1/2 avokado
  • 4 kiwifrukter
  • 10 myntablad eller efter smak
  • 1 1/2 msk färsk limejuice
  • 2 dl färsk nötmjölk
  • 1 tsk lucuma om du vill vitaminboosta din smoothie
FOTO: Stephanie Bjelkstam
Marita Karlson har bytt Sverige mot Kalifornien. FOTO: Stephanie Bjelkstam
I Hälsokick! får du över 60 recept på smoothies, snacks och mellanmål som boostar din hälsa.
I Hälsokick! får du över 60 recept på smoothies, snacks och mellanmål som boostar din hälsa.

På tal om hälsokick – nu på lördag drar vi, eller närmare bestämt Hälsa & Fitness-redaktionen, iväg på en hälsokick till havs. Boka här med koden HFKick så får du 20 % rabatt på priset. Vi ses!

2 kommentarer

  1. Tänker precis samma, den finns liksom inte. Eller finns för väldigt få, känns inte hållbart för normala människor, eller mig 😉
    men man behöver inte köra det 100% får plocka russinen ur kakan och göra det ibland

    1. Precis, det känns så mycket lättare att äta den där perfekta ekologiska apelsinen direkt från trädet i ett land som är vaaarmt, och där man har all tid och alla pengar i världen… Men drömma går ju alltid =)

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.