Sara Valfridsson
Yoga World
YogaYoga World Blog

Yogalegend till Sverige – och Växjö!

Sverige är ett privilegierat yogaland med många fina yogabesök, och lilla Växjö är en privilegierad (svårt ord) yogastad – sista helgen i mars nästa år kommer ingen mindre än David Swenson och gästspelar på PM & Vänner Hotel. David ses som en av världens främsta ashtangalärare, och det har hunnit gå 10 år sedan han sist kom förbi våra breddgrader. Yogat har David gjort sedan 1973 och idag är han minst sagt en legend inom ashtangakretsar, mycket tack vare sitt humoristiska sätt att förmedla sina djupa insikter.

Att David väljer att komma till lilla Växjö är förstås helt fantastiskt! Jag tog ett snack med Linda Wikström som driver yogastudion Veda här i Växjö, och som är kvinnan bakom hela eventet:

Du har lyckats med bedriften att få ingen mindre än superyogin David Swenson att komma till Växjö, grattis! Kan du berätta lite mer om honom för de som inte är så invigda?

– Det känns fortfarande lite overkligt att han kommer! David Swenson är ju en av världens mest erkända ashtangayogalärare och att han vill sätta sina yogiska fötter i Växjö känns supersuperkul! David har en gedigen erfarenhet inom denna yogatradition och har studerat direkt för Pattabhi Jois under många år. Han har även gett ut en bok och flertalet DVD:er. Nu lanserar han faktiskt uppdaterade versioner av några av sina DVD:er som han först gjorde för 20 år sedan. Han turnerar runt i världen för att sprida denna yogatradition, och har gjort så under många år. Det härligaste med David är ändå att han är en sån härlig person! Han förmedlar ashtanga med mycket kärlek och en stor portion humor, eller med en räv bakom varje öra skulle man kunna säga haha…

Vad kommer hända under Davids Växjöbesök i mars?

– Det blir flera olika workshops med olika teman, både fysiska och spännande workshops där han gått igenom allt från tekniker för nybörjare till lite mer avancerade grejer som huvudstående, men även filosofiklasser kring hur man använder sig av yogans filosofi i sitt dagliga liv och andnings- och meditationstekniker.

Om du bara fick välja en klass under Davids besök, vilken skulle det bli då?

– Oj! Det är svårt… Personligen skulle jag nog ta söndagens workshop med “inversioner, bakåtböjningar och att sitta med sin andning” i så fall. Det är precis det jag behöver just nu för både min kropp och mitt sinne. Eller som David själv beskriver denna klass: “Developing a relationship with our lifelong kompanjon, the breath”. Men jag kommer inte vilja missa en sekund av de övriga workshopsen heller!

Nu lyckades du sälja in det här till mig, och jag bokade in mig på klassen du nämner (det kan du som läser också göra här)!

– Det ÄR stort att David kommer till Sverige och till Växjö. Superstort! Han är en fantastisk lärare. Många är lite osäkra och rädda för att man måste “kunna” när man bokar sig, men tvärtom! Det är ju det som är grejen – att få detta unika tillfälle att ta del av Davids långa erfarenhet och sedan lyssna och lära! Det som lander landar, det andra får vi fortsätta öva lite på lite till…

David Swenson är känd för sitt lekfulla sätt att lära ut yoga.
David Swenson är känd för sitt lekfulla sätt att lära ut yoga…
...vilket jag ser fram emot att få uppleva...
…vilket jag ser fram emot att få uppleva…
...när han besöker Växjö för att hålla workshops den 25-27 mars nästa år.
…när han besöker Växjö för att hålla workshops den 25-27 mars nästa år.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.