Sara Valfridsson
Yoga World

imageFick möjlighet att testa ett hudvårdskit från Sensai med rengöring i två steg och efterföljande lotion och emulsion. Det kan tyckas krångligt med hudvård i fyra steg, men särskilt på resande fot tycker i alla fall jag att det är härligt att känna sig riktigt REN. Nu är jag visserligen inte på någon glamourös storstadstripp och behöver tvätta av mig resdamm, utan snarare hemma hos mina föräldrar på landet och i behov av en intern rensning efter allt för mycket smågodis. “Start from the outside”, säger di i min favoritserie Unbreakable Kimmy Schmidt, och visst kan ett rent ansikte kompensera för en smutsig insida, åtminstone för stunden.

Jag har alltid gillat det där med dubbelrengöring. Tror det var Christer Lindarw som på allvar fick mig att först ta bort sminket med olja, och sen tvätta bort oljan i sin tur med en ansiktsrengöring. Vi intervjuade honom för den numera nedlagda hår- och skönhetstidningen Styles räkning i samband med en After Dark-premiär för snart 10 år sedan, och av alla bra skönhetstips vi fick så har det där med dubbelrengöringen verkligen etsat sig fast.

Självklart är det inte raketforskning hur man tvättar ansiktet, men det ÄR något härligt med en lyxig hudvårdsrutin. Och lyxkänsla saknas sällan hos Sensais produkter, även om man kan ifrågasätta det praktiska i att springa runt med glasflaskor i neccessären. Men det väljer man ju själv. Det är heller inte fråga om någon budgetlösning – den här typen av prova-på-kit går loss på 870 kronor. För den slanten får du dock en oljerengöring (steg 1) som smidigt trollar bort att smink, en ansiktstvål (steg 2) som ger den där härliga tvålrena känslan, en ansiktslotion (som i det här fallet är en tjockare form av ansiktsvatten) som förbereder huden för den mjölkiga emulsionen som bäddar in hela ansiktet i silke, bildligt talat.

Resultatet? En hy med mycket lyster, och en väldigt skön känsla på huden, om man gillar den där lite fuktigt plumpiga känslan.

+ Tydligt hudvårdssystem trots relativt många produkter.

+ Lyxig känsla på huden, samt i badrumsskåp/neccessär.

+ Fin lyster direkt.

 

– Lite stark doft på den avslutande emulsionen.

– Det relativt höga priset.

– Glasflaskor är snyggt men inte så praktiskt.

 

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.